Syamil Hafiy

16 April 2014

Offers

9 comments
Alhamdulillah

Last sunday I went to German Malaysia Institute (GMI) open day and got the offer letter for German A-Level Preparatory Programme (GAPP) where I can study in Germany.

The thing is, aku tak dapat scholarship MARA or any other scholarships. Kalau nak biaya sendiri memang mati tengah jalan la jawabnya.

Orang yang handle GAPP ni kata baik aku 'appeal' MARA for loan sebab aku cemerlang (katanya) cuma slack dkat BM. Diorang memang supportive. Tapi sampai sekarang belum appeal sebab nak tunggu result UPU.

Alhamdulillah

Last week aku dapat offer for interview MIAT UniKL. Course menarik jugak, Engineering in Aeroplane Maintenance. Member gua cakap kalau dapat memang MARA kasi loan. Masalahnya, interview dia kat Kelantan.


And my parents kinda tak setuju nak pergi. Interviewnya lambat lagi, 12 May so I'll make them reconsider.

Alhamdulillah

I got an interview offer from UM. yes, Universiti Malaya. yes, interview. Untuk program Asasi Sains Fizikal.

This sunday.


Yep seems like there's a lot of time to prepare. Searching for UM interview experiences for, you know, preparation. And i came up with a few blogs. Geeee macam best je. Deme kata tak stress sangat so I got that going for me, which is nice.

You could say im doing some research right now.


So di sini saya nak minta tolong ni. Abang2 dan kakak2 yang pernah menjalani interview UM please please please im begging you helpp meeeeeeeeh

Anything. Tips ke, soalan bocor ke, what should I be prepared for ke, soalan killer ke. Anything! I really wanna ace this interview.


A lot of work to do.

9 comments :

An Nur said... Reply To This Comment

TAHNIAH~ wargh seronoknya good luck ya interview ya...kalau dah brjaya gtau jerh :)

Nurulee said... Reply To This Comment

pathetic nya baru tahu semua ni. cemana nak check whether we got tht interview. check through UPU ke cemana?
reply me ASAP. boleh contact dekat cbox ke mana. please.
anyway. wish you all the best. bestnya dapat study abroad but yaa kalau nak semua sdn bhd. hm hm payah jugak tu. hehe.

Niyaz zara said... Reply To This Comment

waaa dapat Miat kew? degree? Niyaz kat Unikl Micet Melaka..susah tau nak dpt intebiu dri Miat sne..da ad chance ni baik syamil pegi..Unikl Miat kat sepang je..hihi awsome gila tmpt tu..rugi xg :D

Junkyo No Hikari said... Reply To This Comment

I forgot his name.. haiyaaa... Idk

btw try asking on facebook XD
maybe your senior study in UM will reply ^__^ or just search Google ^__^ hohoho XD

go here:
UM PDF INTERVIEW

Syamil Hafiy said... Reply To This Comment

An Nur- Thanks :)

Nurulee- I wrote on your cbox already but to be sure, nak check interview UM di http://kemasukan.um.edu.my/index.php/tspm/search

Niyaz zara- eh tak la. baru diploma.

Junkyo- alright will do, thanks!

Junkyo No Hikari said... Reply To This Comment

no prob..
and my pleasure ^__^

nuur farhani Zulkifli said... Reply To This Comment

congrats dpt interview! gud luck ah!

Aqilah Azmi said... Reply To This Comment

Kyaaaaaaaaaaaaa i didnt apply for UM hehehehee so im here to say sorry bcs i couldnt help u T_T

Aqilah Azmi said... Reply To This Comment

but still bruh, u got 2 offfers like wth banyak gila tu nak dekat you ok. best of luckkkkkkkkkkk :D