Syamil Hafiy

09 April 2014

I'm not good with interviews

1 comment
I just checked my application for UniKL and i got an offer for an interview.

Here's the thing, I freaking hate interviews! I mean, i can't talk formally, y'know what i'm talking about. 

First time aku kena interview ialah time form 2. Masa tu nak minta jadi pengawas pusat sumber.

Pfftt jawapan aku semua cliche nak mati dan aku rasa teruk gila interview tu.


Akhirnya aku direkrut (sebab pengawas pusat sumber lelaki memang kurang). Sebenarnya memang itu plan nya. kahkah

Second time aku pergi interview, masa form 4. Nak jadi PRS. lol ini paling lawak la sebab hampir satu batch kitorang (lelaki shj) pergi untuk mencuba nasib. Semua tak serious je. Last-last yang dapat berapa orang je (5 orang lelaki je).


Third time masa form 4 jugak, akhir-akhir tahun. Aku dipaksa untuk pergi interview jadi pengawas sekolah. Jawatan yang memang aku tak nak. Interview tu dalam bilik mesyuarat. 

Masuk-masuk je, mak aihh, PK HEM, Ketua guru disiplin, guru-guru disiplin semua duduk sebaris. Seram nakharom la. Aku tak ngam sngat ngan cikgu2 yang bengis begini.


Nak eye contact? Maaf memang tak la.

Masa form 5 sepatutnya aku nak gi interview nak join pengawas pusat sumber. Tapi ada orang dalam yang membantu aku masuk secara free. kahkah!

Masa orang lain interview nak join, aku pun tolong interview. Dapatlah handle budak-budak form 2 yang nak join. Kah kah macam menyeksa pun ada tapi seronok.


i hate interviews tapi kalau dapat interview scholarship memang terpaksa fight la.

1 comment :

Lee Wa Wan said... Reply To This Comment

wakakaka... kenapa eye contact tu terlampau menakutkan...boleh tauma dowh...ahahaha