Syamil Hafiy

20 April 2014

Interview PASUM

6 comments
Alhamdulillah

Interview PASUM done.

My family and I (looking fine af) bertolak pukul 6.30am dari rumah, sampai sana 7.15am. Dah ramai dah dalam UM tu. Padahal dalam surat temuduga tu daftar pukul 8. Pagi tadi memang tak rasa mengantuk. Excited.

Semangat tu penting.

tak mengantuk
Kitorang semua (calon-calon) dikehendaki berada di auditorium PASUM. Parents are not allowed. Wow ramai calon ni. Aku tengok nama aku dalam KBT 3, line bawaaaaaaaah. Nama start dari huruf S memang beginilah nasibnya.

(Ada 8 bilik temuduga, KBT 1 to KBT 8. Setiap bilik tu ada lebih kurang 45 orang calon. Satu group 4-5 orang. Cara panggilan dia Group 1 KBT 1, Group 1 KBT 2, Group 1 KBT 3 and so on. Aku KBT 3 dan nama aku di tempat ke 43. So tahulah jauh mana kan. Sementara menunggu giliran, calon ditempatkan di Auditorium PASUM)


Rakan2 dari sekolah pun ada juga tiga orang. Duduk sekali la dalam auditorium tu.

Sementara menunggu giliran, pihak PASUM pasang movie. Besar dowh dah macam panggung dah. Yang tak tahannya dia play Frozen dengan Turbo. I mean, come on, bagilah cerita dewasa sikit.


Let the time passssssss. Pukul 12 baru turn aku interview. My group is one of the last group tau. Dah la tengah lapar.

My group: All girls except me.

Sebelum masuk bilik tu kne tunggu (lagi) kat luar bilik. Then ada staff (kot) cakap ngan kawan dia, "Dah nak habis ni, pergilah makan dulu."

Then I was like, "Makan?" I mean I said it loudly okay. Woi dah lapar!


Damn was my group laughing. Takpelah ceria sikit suasana ye dok.

Then we entered the room. First, the "tell me about yourself" question, after that dia bagi situation, kena bincang dalam group. Sekejap je interview ni, dalam 15 minit je kot. Oh yeah, not to forget it's FULLY ENGLISH bij!

All in all, I am very happy with it. Puas hati la. Harapnya dapat. Amin :)

6 comments :

nuur farhani Zulkifli said... Reply To This Comment

inshaAllah. dpt. haha !

Nadia Rahman said... Reply To This Comment

pngalaman tu yang best sebenarnya..hehe btw goodluck..InshaaAllah dapat..

Nurulee said... Reply To This Comment

inshaAllah if Allah willing you shall get it. keep praying. hehe. wish you luck =D

Aqilah Azmi said... Reply To This Comment

it's FULLY ENGLISH bij?
Hahahahahaha syamil i just cant stop laughing whenever read any of ur posts hahahahhaahaah!!

Omg. Turbo & Frozen?
SERIOUSLY hahahahahahaha.
Inshaallah dapat ah tu hhahaha. Siot je eh haha. Best of luck syamil hafiyyyy

Syamil Hafiy said... Reply To This Comment

InshaAllah, Amin~ Thanks semua supporting me. Huhuu terharu T.T

Adry Zarith said... Reply To This Comment

Kalau letak UM first choice insya Allah dapat . Saya pun baruu je iv aha