Syamil Hafiy

20 March 2014

Nothing to do here *flies with jetpack*

6 comments
Akhirnya, berakhirlah penantian yang memeritkan.

Actually i'm not that nervous to take the results. Masa awal-awal lepas amik SPM tu macam cuak la jugak then last2 tak rasa apa2. Feelingless. It's like, you know, aku tak target tinggi mana pun. Cukup sekadar untuk memuaskan hati semua pihak. 

My parents berangkat pergi umrah hari ni, so they can't come along to SBPI Gopeng. Pergi dengan saudara je berdua. 

Sampai je sekolah, terus cari dewan. Takde tempat lain dah. Fuhh ramainya rakan-rakan yang telah ambil results masing-masing. Tahniah tahniah.


First orang yang greet aku dalam dewan semestinya my bestfriend, Bin. "Wey tuts, gi lah amik results. tu kat cikgu azman tu." sambil menunjuk ke arah depan dewan.

"Kalau tak nak amik boleh tak?"

Menuju ke hadapan cepat jalan. aku pun bergerak ke cikgu azman.

Cikgu Azman: "Fuhh syamil. Rambut style apa tu? Jangan buat macam ni."


"Cikgu nak cakap dua benda je syamil. Pertama, balik ni potong rambut." Sambil menghulurkan slip keputusan, "Kedua, bm ni pergi recheck balik."

Boom. Mindblown. BM B+

but yang lain semua A. Alhamdulillah


Bin ajak recheck sebab Chemistry dia B+. Last2 aku tak jadi bila aku bagitau mak aku. Katanya let it go je. Well as long as my parents are happy, I'm happy.


Full results:

Bahasa Melayu (B+)      
Bahasa Inggeris (A+)                     
Sejarah (A+)             
Mathematics (A+)                
Additional Mathematics (A+)        
Physics (A+)            
Chemistry (A-)        
Biology (A-)            
Pendidikan Quran & Sunnah (A)    
Pendidikan Syariah Islamiah (A-) 
Bahasa Arab Tinggi (A)        

Seriously, aku target Bio dapat B kot. With no doubt. Masa jawab tu macam tak baca apa2. Soalan yang keluar memang lain dari apa yang aku baca. Alhamdulillah dapat A-

How come i got a B for the language that I use everyday.
blerghh 


Anyway, my school ada 31 orang dapat straight A. Congratulations to all. 

6 comments :

Akeyla Azmi said... Reply To This Comment

wahhhhhhhhhhhhh
bestnyaaa banyak AAAAAAAAA
hehehehe qila sikit je hikhik congrats syamilhafiyyyy hihihi.
Balik ni, jangan lupa potong rambut.
Jangan nak ok jelah :P hahahahah

Nazatul Nazurah said... Reply To This Comment

Congrats! :D

Mardiah Diana said... Reply To This Comment

Assalamualaikum dan salam singgah Jumaat dik...wahh...hebatnya adik bnyak AAAAA....tahniah yer..

Vanessa Ricky said... Reply To This Comment

I like that last question. Mcm mana boleh dpt B for the language that u use everyday. Haha.. Cara ckp ngan tulis lain.. ;)

NurSyuhada said... Reply To This Comment

Congrats for yr results. Bukan senang nak dapat banyak A's. Im sure yr parents proud of you.

kienah starz said... Reply To This Comment

tahniah!! (^_^)