Syamil Hafiy

28 March 2014

"No, I don't hate cats!"

4 comments
27/3/2014

My brothers, grandmother and I went out for dinner at Nasi King Briyani *andalas.

Selepas order nasi briyani dan pelbagai lagi, tiba-tiba seekor kucing datang bertandang ke bawah meja kami. Ala biasa la gesek-gesek kaki. Manja-manja. Masalahnya kucing tu besar do. Aku tak boleh la kucing besar2 ni. Terancam (I'm not really into cats tho)

Then tetiba rasa macam air tau kat kaki kiri aku. Memang aku syak kucing ni kencing la.

Me: "EE kucing!" dalam nada separa marah macam tu la.


Ada satu family (consists of a mother, a father and daughters macam 4 orang kot) kat sebelah meja aku pandang-pandang slack. Aku agak mereka ni penggemar kucing kot dan pelik asal aku tak suka kucing.


In my head: "No no no, don't get me wrong. I don't hate cats."

Aku pun berlalu ke tandas sebab nak basuh kaki. Seminit juga aku pintal-pintal kaki ini.

*Eating time lol melantak

Family sebelah tadi pun habis makan dan bila diorang nak bla, the mother came to our table and asked my grandmother

The mother: "Ini mak ______ (my mother's name) eh?"

It turned out that they are my neighbours from my previous house. Dia kata anaknya cam aku. Wow ni mesti yang sekali dengan aku kat nursery kecik-kecik dulu. Aku agak je la sebab aku tak ingat langsung satu pun muka anak dia.

Dia pun terkejut aku dah habis spm dah drive semua. haha sorry maam i don't recognize you but thanks for remembering me.


4 comments :

Isya PurpleZ said... Reply To This Comment

I dont hate cats too. juz scared of them. ...haha

Siti Nooryanawati Mohamed said... Reply To This Comment

I'm a cat lover. Hehehe....
Skrg ada 2 ekor kitten (^^,) Bulan depan baru genap setahun~

Akeyla Azmi said... Reply To This Comment

haha imma cat lover but still ok je dgn org yg takut just like u heheeee. Nak buat cmane if you're not into cats right? Hihi.

Wah wah. Merci :p
Hehe. Why this post quite short ha

Nur Syuhaidah said... Reply To This Comment

kucing comel xD Yaaaay, just tak berani nak dekat dengan kucing T_T