Syamil Hafiy

03 March 2014

Not a single cent was spent

No comments
whoaa dah lama tak update.

28/2/2014

Aku berserta hareez (acai) dan luqmanul (manjet)  bergerak ke kampar dengan menaiki ets.

Dalam pukul 3.30 petang macam tu kitorang sampai ke sekolah. Kami ke sana untuk 'train' pemain2 basketball sekolah (niat sebenarnya nak main je). Dalam pukul 4.00 macam tu luqman hanif (bin) dan azhar (caad). Pukul 4.15, asyraf (acap mar) dan kamal (pod) sampai.

Tinggal kat kuarters guru kot. haa korang ado?

5.30 kitorang turun nak tengok bebudak training. Rabu depan ada HK Basketball. So miss gan (guru basket) suruh kitorang lawan dengan team sekolah tahun ni. Perghh baru main sekejap dah pancit.


Sebenarnya dalam list orang yang nak datang, bin dengan caad ni takde. so kira diorang dtg secara haram jelah. Malam tu diorang nak makan pun sorok2 sebab PK HEM kitorang tu memang allergic benda2 haram mcm ni. Mau melenting kalau dia tau.


1/3/2014

4.00am i magically woke up and can't get back to sleep. so i booted up bin's laptop. tiba-tiba acap mar terjaga and tak boleh tidur gak. Tengok cerita Tangled sampailah subuh.


8.00am Pagi tu terus train basketball.

12.30pm Miss ema (my english teacher) datang nak bawa kami keluar jalan-jalan. bin yang mesej cikgu. kalau nak tahu kitorang memang rapat gila ngan miss ema. siapa set dia la. Aku, bin, acap mar dan manjet yang ikut. Pod dah balik rumah dia time ni. Acai ngan Caad pergi jusco kinta city.

Ke Aeon Station 18! dalam kereta tu memang lawak. kitorang buat2 gelabah masa teacher drive. teacher pun ikut gelabah sekali.


Sampai2 memang lapar gila


Kami beli tiket wayang dulu. Pilihan tak banyak. Antara citer Non-Stop dgn American Hustle. Aku suggested tengok American Hustle sebab banyak nominated untuk oscar. Lagipun ada Bradley Cooper ngan Christian Bale kot.

Teacher bayarkan semua kot. RM75. Siap keluarkan RM50 empat keping lagi tu. Show off betul miss ema ni. haha

Then we went to Pizza Hut (my suggestion too) sementara nak tunggu wayang. Order set apa ntah nama dia, ada satu large pizza, satu regular pizza, air dua jag, mushroom soup 6 dan garlic bread dua. Kami fikir2 tak cukup kot so tambah lagi satu large pizza.

Ten minutes later the food came


Bill, RM127.50. Kami semua dah cakap la kat teacher nak bayar sikit2. Tapi last2 teacher bayarkan semua gak. Rasa bersalah pun ada tapi rasa best pun ada. haha.

Masa tengok American Hustle awal2 tu, ya rabbi, bosannya


Nasib baik last2 menarik. Plot twist. I've made the right choice.

Hari tu memang tak spend apa-apa lah. Sebelum balik tu kami belikan chocolate Toblerone besar punya untuk miss ema.

6.30pm sampai sekolah. Kitorang tanya mereka yang ke jusco kinta city, diorng cakap citer non-stop bosan gila. American Hustle for the win!


Tak cukup keluar siangnya, malam tu kitoang pinjam kereta cikgu sharibi nak pergi kedai makan cari nasi goreng pattaya. Kat pekan gopeng ada satu kedai siam. Memang mantap cakap hang nasi goreng dia. Pukul 12.30 we called it a day.

-To be continued-

No comments :