Syamil Hafiy

02 January 2014

Seram Habaq Hang

5 comments
So that night a couple of my friends (Luqman Hanif, Ahmad Naufal) and I were watching Conjuring kat laptop. Kami kat dorm Zamrud 4 time tu. Dalam dorm tu ada dalam 8 orang. 5 orang dah tidur maka tinggal lah kami bertiga. Lampu semua tutup, hanya skrin laptop yang menerangi.

Eventhough aku dah tengok kat wayang citer tu, tapi aku sanggup tengok lagi sebab menarik.

Ceh, awal-awal semua bajet berani je. Tapi sebelum citer start lagi masing-masing dah bawa selimut bantal nak cover mata.

Baru start cerita, si Luqman Hanif ni dah terlelap. Padahal dia yang plan nak tengok sebenarnya. Then, sorang lagi (Asyraf Suhaimi) datang. Time tengah khusyuk menelaah movie tu, tetiba ada bunyi macam tin bergerak kat katil seberang. Asyraf Suhaimi mula bersuara.

"Tut, kau dengar tak bunyi tu?"

"Ala, Hasan (bukan nama sebenar) belum tidur lagi tu."

"Semua orang dah tidur la."

"Tertendang la tuh."

So we continued watching. Ceh, luaran je nampak cool kan tapi dalam hati berkocak beb. Siapa tak cuak bunyi-bunyi pelik di tengah malam.


Towards the end, yang masa Bathsheba dah dalam badan pmpuan tu, Luqman Hanif ni terjaga. Dek kerana aura negatif Bathsheba kot. (I present to you, Bathsheba.)


Conjuring pun tamat... Maka kami pun nak pulang ke dorm. Time nak balik dorm tu dah la kena lalu koridor yang penuh dengan dorm2 kosong (time ni masa SPM, so tinggal form 5 jelah). Semua jalan nak berhimpit je. Walaupun tak lah jauh mana pun dorm kitorang tu, tapi rasa macam jauh sangat.


So time tu dah pukul 2 lebih kot nak pukul 3. Aku dan Luqman Hanif gi tandas sama-sama then pulang sama-sama. Seram shitttt tandas kosong. Selalu ada orang.

Pastu nak tidur, aku dah pakai selimut semua memang nak lelap dah pun. Tetiba phone aku vibrate. Oh, WeChat dari Adib Mazri. Aku buka lah.

BOOM, SURPRISE BIYATCH! GAMBAR HANTU.

Hooo memang jantung aku kembali berdegup kencang. Dah la baru tngok conjuring, nak tidur ada gambar hantu lagi. Memang aku tak boleh tidur ke!!


Tapi akhirnya aku tidur jugak dengan lena. Saja kasi gempar sikit. Kbye

5 comments :

Iris Jasmine said... Reply To This Comment

Hahaha lucu laa. Ingatkan ade terserempak dengan hantu tadi. Hihi.

nanalee caramelo said... Reply To This Comment

dah sentap dah tadi...wuwuwuwuw

Akeyla Azmi said... Reply To This Comment

Ish siot je hahahahh.
Gila kentang ah. Aduh.
Berdebor ni baca sampai habis scroll slow2 je haih. Bathsheba tu adoi -_____-

Muhammad Noor Firdaus iskandar Bin Haji Bashah said... Reply To This Comment

wahahahahaahha sekali is gelak memang susah mau berhenti, isk isk wakakakakakakaaaa, is gelak bukan pasai cerita is gelak pasal terbaca tajuk entri nie jaaa wakakakaka memandangkan is orang utara, is boleh bayang... Seram Habaq haaaaang.....

PrincessAyuni said... Reply To This Comment

hahah...terbaekkk...