Syamil Hafiy

28 December 2013

Sehari di Ceramah KPP

1 comment

7/12/2013

6.30 am and I'm up that day. Bersiap.

Pergi ke sekolah memandu tu dia bawa la ke Pusat Memandu Kenderaan Klang dengan menaiki van. Aku duduk belakang dengan beberapa orang strangers. Like seriously aku keseorangan tanpa kawan time tu. I tried to make friend with someone who looks vulnerable and i be like


Okay but now we are friends okay and dkat PMKK tu jumpa lagi a bunch of peers so kami berlima jadi satu geng. like we walked together to the canteen to the hall and everywhere


Then we are told that kelas pagi dah penuh so kena tunggu sampai pukul 2 pm. WHAT THE heck memang kami semua mencarut-carut time tu. dah la baru pukul 9.30 liddat. Kena tunggu lagi berapa jam? 4 jam?


Kami pergi makan dulu. Makan2 sembang2 dkat canteen tu lama jugaklah. Tengok jam baru pukul 10.30. Jalan2 dkat litar usya2 orang tengah practice motor dan kereta. Untunglah mereka ada lesen L. Member sorang ni memang ada keyakinan yang tinggi, semua amoi kat situ dia nak tegur. Aku macam biasalah cool je tak join benda2 macam ni. My definition of cool,


Dah bosan memancing satu ikan pun tak dapat kami pun masuklah ke ruang menunggu. Tengok tv cerita Armor hero (kot) sedang ditayangkan. Layankan jelah daripada buat benda tak berfaedah. Semua yang tengok muka teruja je walaupun dah berjambang segala. Aku sampai tertidur kat situ sebab bosan sangat.


Armor Hero habis juga akhirnya. Lepas tu Detective Conan yang real punya pula. Yang ni terujalah aku.


Pendekkan cerita, pukul 2.30 pm bermulalah ceramah kami. Berpadanan dengan masa, memang sesuailah untuk kami tidur. Tapi nasib baik penceramah dia kelako kata ko. Lagipun siapa tertidur akan dimalukan oleh penceramah tu. Ada sorang brader ni tertidur jdi bahan je. Nak kesian tapi tak nak kesian pun ada. Lantak ko lah.

Ceramah KPP selalunya 4-5 jam tapi kitorang punya 3 jam lebih je. Dah petang sangat katanya. Ada juga kebaikannya. Menyirap lah wey kena tunggu dari pagi. Pukul 6 kami pulang. Tamat.

1 comment :

Akeyla Azmi said... Reply To This Comment

Eeerrr sama lah qila haritu wehh
petak bontot aku duk lama gila hahahahah

gila ah duk 4 jam -__- tunggu sesi petang aduhhh

gila kentang kata ko hahahah.

kenapa post syamil best gila hihihi