Syamil Hafiy

31 December 2013

Awkward Pakcik is Awkward

7 comments
Okay, this noon my youngest brother, Amar and i were buying lunch for the family at a typical restaurant.

"Kak, ayam kari satu, ikan keli sambal satu, ayam masak merah dua. Nasi tiga"

Sementara menunggu tu aku duduk la dulu. Depan meja aku tu ada dua orang pakcik tengah sembang-sembang. Si Amar ni suka sangat dngan kucing, dia mainlah dengan kucing kat belakang pakcik dua orang ni. Aku tersenyum melihat gelagat Amar itu.

Then tiba-tiba pakcik yang belah kiri mula senyum2 ngan aku.

"Alamak dia ingat aku senyum kat dia. Kena buat sesuatu ni." bisik hatiku.

Aku pun dengan segan silunya membalas


Lepas tu dia mula mengangguk sambil senyum. lol dia betul-betul ingat aku senyum kat dia. Aku pun apa lagi angguklah sekali.


Aku alihkan pandangan cepat-cepat then buat tak tau je. Memang awkward gila kata ko. Aku yang awkward ada lah.

Dah dapat apa yg dipesan, aku ngan Amar pergi ke 99 speedmart lak nak beli ice cream.

Masa nak bayar tu, cashier tu tetiba bersuara. Aku tak dengar sangat so i be like


Rupa-rupanya dia cakap dengan pekerja lain sorang. damn malu facepalm to myself please


kbye

7 comments :

Akeyla Azmi said... Reply To This Comment

Aaaa malunya hahahaha
but dgn pakcik tu awkward gilaaa wooo hahaha

Syamil Hafiy said... Reply To This Comment

Yeah tau takper. buat malu orang je

Iris Jasmine said... Reply To This Comment

alamakkk hahah awkward situation xD

Khuzaimah Khadir said... Reply To This Comment

hehehehe

Normi Nieza said... Reply To This Comment

hihik..:)

Aidiel Iman said... Reply To This Comment

the moment bila ingat orang lain cakap dengan kita, tapi sebenarnya dia cakap dengan orang lain tu memang dah selalu kena. so facepalm jelah yang mampu. haha

hyunieuna said... Reply To This Comment

kah-kah-kah nampak sangat kau jenis pemalu, senyumjelah kat pakcik tu walupun kau sebenarnya dok senyum kat dia. :D kah-kah-kah