Syamil Hafiy

16 December 2010

[Tutorial] Tukar Ayat asal LinkWithin

7 comments
Gambar kasi saspens

Hari ni gatal pula tangan ni nak buat tutorial. HAHA . Oke , hari ni saya nak tunjuk cara-cara untuk tukar ayat LinkWithin yang asal. Alaa, ayat yang ni : "Anda mungkin juga meminati:" Haaa ! kalau korang dah bosan dengan ayat tu , korang boleh tukar ! Camna cara dia ? Nak ajar lah ni . baca entri ni sampai habis tau .

Ayat asal:
lama



Ayat baru:
baru


Oke, cara dia simple je ,

Step 1: Pergi Dashboard > Design > Page Element
Step 2: Klik Edit pada gadget LinkWithin
Step 3: Tambah code di bawah ini di bahagian atas code <script>

<script>linkwithin_text='AYAT BARU'</script>

contoh .

Step 4: Lepas dah selesai , Save seperti biasa .

Tadaaa ! Dah siap pun =)

7 comments :

woot-woot said... Reply To This Comment

hoho thanks bro !

Faisal Abdullah said... Reply To This Comment

Aku tak gunakan widget ini sebab lambat load.satu lagi dia tak show related post..huhu..

Terbaru: 15 736 VISITOR SEMINGGU BLOG 2DAYBLOGGER.COM CONTEST

Terbaik:-Tutorial Lengkap Edisi Cara Membuat Duit Dengan Nuffnang(A to Z)

Terhangat:-Gadis Maghribi:Gambar-Gambar Cun Gadis Maghribi

MiMi PeONy said... Reply To This Comment

thanz bro...

Muka Haluih (MH) said... Reply To This Comment

ooo gitu care die.. Thanks! =)

MH LATEST POST: Bertambah 11 orang + 1 lagi

Fiqah Alias said... Reply To This Comment

owhh...br fiqah tau care nye gtu...dh lame fiqah try nk wat nie..huhu..thanx a lot yer..(^.~) sgt2 membantu fiqah...

Mr. TN_SkY said... Reply To This Comment

waaaaaaaaa..thanks brO.

salwaismail said... Reply To This Comment

terima kasih :)
http://salwaismail.blogspot.com