Syamil Hafiy

20 December 2010

Boleh Dapat Kencin' Manis Ni

10 comments

ASSALAMUALAIKUM

Apokehenya yang dapat kencing manis ni? Haha , baca, baca ! Ceritanya begini ,  tadi saya dan family pergi la makan malam di sebuah restoran ni. Nama restoran haruslah disensored agar tidak terdapat kerugian. Nanti takde orang datang kang. Kesian .. Oke oke , sambung balik cerita .

Saya seperti biasa , malas nak pikir nak order apa , order je lah my favourite food iaitu Nasi Goreng Pattaya ! YAWW ~ dan my favourite drink , Teh Ais ! Apokehe minum teh ais malam-malam? Saja jea nak try . HUHU . 

So , apa yang manis sangat sampai leh dapat kencing manis ni ? TEH AIS adalah jawapannya ! Manis gila vavi arh . Susu dia banyak sangat . Sampai nak jadi putih macam air susu je air teh ais tu . Saya sebagai penggemar teh ais berhak untuk memberi kritikan ! HUHU ~ Agaknya ratio Susu to Teh adalah [1.5 : 1]. Eh eh , boleh pula ye buat kiraan mathematic kat sini . HEHE .

apa jadi ek?

Saya tak minum sampai habis pun . Bungkus bawak balik rumah. Tak terminum saya . Dah la manis gitu , banyak pulak tu . Ish ish ish . Tapi takpa , kita haruslah bersyukur kerana diberikan rezeki yang melimpah ruah. Nasib baik kita dduk Malaysia. Kalau kat Africa tu, tak dapat semua benda tu .

Jadi, renung-renungkan dan selamat beramal . Assalamualaikum .

P/S: tak suka manis-manis gitu , sakit gigi dibuatnya .

10 comments :

Afizz said... Reply To This Comment

Wah...Kamu ni orang America ya.? Minum manis-manis bole dapat kencin' manis bukan kencing manis... :P

Syamil Hafiy said... Reply To This Comment

@abg afizz ; hoho kasi style sikit gitu

Fiqah Alias said... Reply To This Comment

heee~ fiqah sebagai penggemar teh ais...so,fiqah pon akan kritik teh ais yg lebih manesss gtu...perghh...mau rabak gigi minum teh ais yg maness gtu...hehe...=)

A.D.A.M. said... Reply To This Comment

tu la pasal. kalo manis2 sgt, x terima pulak mulut ni.

Syamil Hafiy said... Reply To This Comment

@fiqah ; betul betul , boleh rosak gigi

Syamil Hafiy said... Reply To This Comment

@A.D.A.M ; yup , mulut macam tak terima jer .

ijatnuar87 said... Reply To This Comment

hehehe...tu la maknanyer kiter ni kaya,boleh beli minuman yg terlebih manis,heheheh...

Syamil Hafiy said... Reply To This Comment

@ijat ; haha agaknya lar

armouris said... Reply To This Comment

lagi info tentang kencing manis di SIHAT SELALU - Penawar Kencing Manis Mujarab

Syamil Hafiy said... Reply To This Comment

@armouris ; wah, boleh tgk ni. hihi