Syamil Hafiy

11 May 2014

You get what you work for

7 comments
RESULT UPU DAH KELUAR!
Perasaan masa nak check tengah hari tadi hanya Allah yang tahu.
SERAM GILA!
LAGI SERAM DARI NAK AMIK RESULT SPM!!!


Remember that last time i went to pasum interview? Yeah i really hoped to get that.

so semakan boleh dibuat pukul 12. aku saja main game waktu tu tak nak check cepat2. cuak woi! tak check twitter tak check fb semua sebab tak nak dengar langsung pasal upu.

dalam pukul 1 aku stop main. tibalah detik untuk aku check upu. mula-mula try buka laman web upu, down. then tanyalah kawan2 kat twitter and dapat satu link. apa lagi, terus bukak la kan. masa tu menggigil serious dowh! and what did i get? no i didn't get pasum.


memang mental breakdown bro wa cakap lu. aku bukan kisah pasal aku. aku risau pasal parents aku disappointed pada aku je. rasa macam failure.

aku pergi ke laman web UM and check kat situ pulak. and again all i got was disappointment.

course apa yang aku dapat? i got Diploma Mechanical Engineering at UTM, my 2nd choice in UPU. apa-apa pun dapat juga kan. Alhamdulillah.

Sebenarnya dari time sekolah lagi aku target UTM. Engineering terbaik kan kat situ. My parents yang suruh apply UM buat first choice. Yelah, siapa tak nak anaknya belajar di universiti terunggul kan? Bila dapat tahu tak dapat UM tu aku rasa macam bersalah gila.

Tapi nasib baik bila aku bagitahu my parents, diorang supportive gila! Fuhh best parents ever :)

Bila kawan-kawan aku tanya mana aku dapat, diorang cakap benda2 macam "untung" "utm kot" and I think, hey not bad at all UTM. Ingat senang ke nak dapat UTM. Alhamdulillah.


yang aku bengangnya ialah ada juga spesies manusia yang dah dapat pasum tapi mengada-ngada taknak. hrmm lantak ko lah.

7 comments :

sinuha said... Reply To This Comment

Congratz. mana2 tmpt bljar pun ok.. :) Asal nk blajar kn?

Fatin Lenglui said... Reply To This Comment

Good Luck =D

Norhaizam Mustaffa said... Reply To This Comment

Tahniah adik :D Belajar rajin2 :D

Aqilah Azmi said... Reply To This Comment

hmm betul, lantak ko lah.
Hahaha.
CONGRATS BROOOO :D
Hehe qila uia je ni heee~

Aqilah Azmi said... Reply To This Comment

hmm betul, lantak ko lah.
Hahaha.
CONGRATS BROOOO :D
Hehe qila uia je ni heee~

Aqilah Azmi said... Reply To This Comment

hmm betul, lantak ko lah.
Hahaha.
CONGRATS BROOOO :D
Hehe qila uia je ni heee~

farah adila said... Reply To This Comment

congrats dear ^^