Syamil Hafiy

20 January 2012

Form 4 Bukan Tahun Honeymoon

1 comment
Assalamualaikum warahmatullah,

Sorry for letting you guys waiting, lama gila kot tak menulis entri panjang2. Yeah, tahun ni adalah tahun yang agak sibuk ye sebenarnya. And aku setuju dengan kata-kata cikgu yang tahun ni (Form 4) bukanlah tahun untuk kita berbulan madu. Malahan kita perlu melipat kali gandakan usaha kita untuk menghadapi SPM pada tahun depan.

Mana taknya, banyak subjek baru yang lebih gempak masa form 4 nih. Biology, chemist, physics, add maths. Semua tu perlukan kefahaman yang tinggi tau tak. Dah tu, sekejap bahasa melayu, sekejap bahasa inggeris. Pening aku dibuatnya. Nasib baik pengetua sekolah aku seorang yang berwibawa. And nampaknya tak pindah la aku tahun ni --'

Homework pun gempak gila. Tangguh sekali memang tak siap dowh. Stress giler. Nasib baik aku ada kawan2 yang caring, kasi aku pinjam buku tiru :P Sambil2 tiru tu tanya lah kan kalau aku ada benda yang tak faham. Classmates dah lah tak sama macam tahun lepas. My best friends semua dah split masuk kelas lain --' Awkward gila rasa tanpa mereka. Masa rehat dngan asrama jeh bleh jumpa diorang.


Lepas ni pulak ada member yang pindah sekolah, SBP lah, KISAS lah, teknik lah. Semua nak amek haluan masing-masing dah. Dah besaq rupanya. Aku kalau tak dapat tawaran stay je kat 18. Sebab 18 ni dah cukup bagus and sempurna dah bagi aku. Taklah dekat sangat, taklah jauh sangat. Jealous lah jugak aku tengok budak2 yang dapat tawaran ni --' All the best for us all! May we meet someday guys. Remember this, friendship never ends. We'll be friends forever, right?

1 comment :

busana muslim wanita said... Reply To This Comment

salam kenal,,sukses yahh dengan postingan nya